Scouting Wielewaal

De huidige Wielewaalgroep is ontstaan door fusies van verschillende Eindhovense scouting-groepen. Welke dat allemaal zijn geweest kan je het beste zien in de stamboom van de Wielewaal. De belangrijkste en meest recente ontwikkelingen staan hier in het kort omschreven.

Op 10 oktober 1933 werd de Prins Willem I groep opgericht. Eerst was er alleen een welpen-speltak, maar al gauw kwamen er ook verkenners bij. Tijdens de oorlog was scouting verboden. Na de oorlog ging de groep verder. Helaas werd de blokhut afgebroken en was de groep genoodzaakt in de bovenruimte van de kerk op de Schootsestraat door te gaan.

In 1946 werd groep 12, de Wielewaal, opgericht. Deze hadden een hut in het bos van landgoed ‘de Wielewaal’. In de jaren 70 liep het ledenaantal van beide groepen sterk terug. Als dan ook nog beide groepen een nieuwe blokhut nodig hebben, besluiten in januari 1982 de twee groepen tot een fusie. In augustus 1986 werd de Willibrord groep opgeheven, een gedeelte van die groep is toen verder gegaan met de Wielewaal.

In mei 1982 werd de nieuwe blokhut geopend. Deze blokhut staat op de fundering en resten van de oude maar nooit af gebouwde blokhut. Daarom heet de blokhut nu ook “Op de Ruine”.

Nu is de groep een van de grootste groepen van Eindhoven met speltakken voor alle leeftijden, hierbij zijn ongeveer 30 leidinggevenden betrokken.

Doordat de groep een mooie en gunstige lokatie heeft spelen bijna al onze activiteiten zich buiten af. De blokhut ligt in een bebost terrein ter grote van 2 ha. Wij kunnen er heerlijk spelen, kamperen, vuur stoken enz.

Meer informatie bezoek www.wielewaalgroep.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.