Inzegening Mariakapel op Acht

De parochie Sint Petrus’ Stoel, waar de kerk van Sint Antonius Abt op Acht deel van uitmaakt,  is een parochie in beweging, een levendige gemeenschap die graag zichtbaar wil zijn in de verschillende wijken van de stad. Ze wil graag deel uitmaken van het dagelijks leven en steun bieden waar dat nodig is. Er worden initiatieven genomen en plannen uitgewerkt om deze betrokkenheid tot uiting te brengen.

Voor veel mensen geldt dat het kunnen binnenlopen in kerk of kapel om een kaarsje op te steken veel troost kan bieden. Gewoon even stilstaan bij het dagelijks leven, de kerk bekijken, even bij Maria zijn, zorgen uitspreken of dankbaarheid uiten. Maar de tijd dat alle kerken ten alle tijden open waren ligt achter ons, en dat is jammer. Wat we wél kunnen doen is het openstellen van de Mariakapellen in de parochie.

Ook de Mariakapel van de Sint Antonius Abtkerk op Acht passen we aan zodat het mogelijk is daar overdag gebruik van te maken. De werkzaamheden, die mogelijk zijn dankzij bijdragen uit de gemeenschap zelf, zijn gestart en zullen in november worden afgerond.

Op zondag 10 november zal Mgr. G. de Korte, bisschop van ’s Hertogenbosch, tijdens de Eucharistieviering de kapel komen inzegenen. Na de viering zal er in het Dorpshuis koffie worden geschonken. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

 

Graag tot ziens op zondag 10 november 2019 om 9.30 uur in de kerk van Sint Antonius Abt op Acht.

Aansluitend is er koffie in het Dorpshuis.

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.