Informatiebijeenkomst ‘Pneumokokkenvaccinatie voor 60-plussers’

Vaccinatie voor 60-plussers

Vrouw ontvangt vaccinatie van haar arts (foto Judy Schmidt)

Datum: dinsdag 12 november 2019
Locatie: Dorpshuis Acht
Aanvang: 18:00
Aanmelden via: info@remedica.nl
of telefonisch: 040-2621188 (ma. t/m do.)

Vanaf medio 2020 worden mensen vanaf 60 jaar opgeroepen om de vaccinatie tegen pneumokokken bij hun huisarts te halen, samen met de griepprik. De pneumokok is een bacterie die bij gezonde mensen normaal geen ziekte veroorzaakt. Maar jonge kinderen en volwassenen ouder dan 60 jaar kunnen wel ziek worden van de pneumokokkenbacterie. Het risico neemt toe met de leeftijd en de aanwezigheid van andere ziektes zoals COPD, diabetes en hart- en vaatziekten. De bacterie kan o.a. longontsteking, bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking veroorzaken.

Om alle 60-plussers wonend in Acht te informeren over dit vaccin, organieert Remedica in het belang van een goede gezondheid een leerzame bijeenkomst.

Over Remedica
Remedica is een communicatiebureau voor gezondheid en leefstijl dat met name werkt in opdracht van de farmaceutische industrie. Meer informatie over Remedica is te vinden op hun website: https://remedica.nl/.

Informatie van de overheid (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)
Algemene informatie over de pneumokokkenziekte  en de pneumokokkenvacinatie voor ouderen is ook beschikbaar op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu:
Pneumokokkenziekte (invasief)
Pneumokokkenvaccinatie voor ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.