Een tegen Acht een kwis op 12 november 1971

Vraag van de redactie:

Hieronder staat het 2e gedeelte van een verslag, over een kwis op 12 november 1971, tussen de dorpjes Een en Acht.
Wie heeft er meer informatie? foto’s e.d.
contact naar tip @  acht.nl    <– wel zonder spatie’s natuurlijk


uit de boom, en hoe. Zij kwam tot een geweldige hoge score, zo hoog zelfs, dat de N.C.R.V. zich na het spel verontschuldigde daar zij een zo hoog bedrag niet paraat hadden, omdat zij ook niet verwacht hadden dat er uit Acht zulk een brok “intellect” kon komen. Nou ze weten het in Hilversum en naar ik hoop ook in Eindhoven (Acht was immers de voorstad van Eindhoven) zodat ze ons ook daar eens mee laten genieten bij de behandeling van de begroting. Misschien kan er dan eens een trottoir af voor de kinderen en misschien stoplichten op de Boschdijk.
14-13 voor Acht, wat een overwinning voor ons. Geweldig kabaal van de tribune, omhelzingen, geschreeuw, gejuich, dit alles was niet van de lucht.
Hierna werd door ons aan de presentator, die al veel bijgeleerd bleek te hebben, een echte Brabantse Peperkoek aangeboden en aan onze tegenstanders een gedenksteen uit Acht met een 8 erop en de datum.
Na een gezellige na-babbel konden we vertrekken met allemaal zonnige gezichten, zeker omdat we op het nippertje nog een diner aangeboden kregen door EEN, wat trouwens nog moet plaats vinden op een nader te bepalen plaats in het midden des lands.
Terugblikkend, het was een leuke dag met een ervaring rijker en een overwinning voor Acht. (dank nog aan de telegramstuurders).
De week daarna attendeerden spandoeken ons op de T.V.-uitzending die op 12 november zou volgen. Een merkwaardige ervaring overigens om jezelf voor het eerst op de T.V. te zien!
Na de uitzending kregen we veel leuke reaktie’s uit “alle delen van het land” zodat we aan belangstelling niet te klagen hadden.
Dat de uitslag tot op de dag van de uitzending niet uitlekte was een grote verdienste van de gehele ploeg.
De gehele ploeg heeft immers de overwinning gegrepen, daarom hulde aan alle ploegleden…………..
enne………
tot ziens…………

Hans

fotograaf, website bouwer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.