Dorpsraad Acht info september 2018

Graag willen wij iedereen informeren over de gebeurtenissen in Acht.

Kort na de introductie van de Dorpsraad is Carlo Heezen door te drukke (privé) werkzaamheden gestopt als lid van de Dorpsraad. Wij hebben Peter Goedegebure, de volgende op de kieslijst, bereid gevonden om zijn plaats in te nemen.

 • Er zijn gesprekken geweest over de observaties van de Buurtpreventen:
  Dat op vele plaatsen de snelheid veel te hoog is ziet iedereen dagelijks. Vanaf medio september zullen enkele SID’s (speed indicator display) worden gehangen. Op basis van de meetcijfers zullen volgende stappen genomen worden.
 • Op bepaalde plaatsen is er veel zwerfvuil. Er wordt overwogen om een proef te doen met het plaatsen van afvalemmers in de hoop dat dit het probleem van het zwerfafval zal verminderen.
 • Uitwerpselen van huisdieren bederven niet alleen het speelplezier van onze kinderen maar ook het wandelplezier van iedereen. Op diverse plaatsen in Acht bij de speelveldjes zullen zelfgemaakte borden/posters worden opgehangen.

Op korte termijn zullen eindelijk een drietal welkomstborden bij de invalswegen (Rijnstraat, Verzetsheldenlaan en Cor Gerhelslaan) worden geplaatst. Alle evenementen kunnen hierop worden aangekondigd. Dit is een project dat de vorige Dorpsraad heeft opgestart maar, door het uitblijven van de toestemming van de gemeente over de plaats, een half jaar is vertraagd.

Deels op kosten van de gemeente en deels op kosten van de Dorpsraad is de kiosk nu opgeknapt. De groenvoorziening rondom de Kiosk moet nog gedaan worden.

Ook is er geconstateeerd dat er op vele plaatsen verzakkingen door de graafwerkzaamheden voor kabelvoorziening zijn. Waar we nog wat aan proberen te doen. Is dit bij u ook het geval dan horen wij dit graag.
Melding verzakking bestrating aan: dorpsraad@acht.nl met naam, adres en E-mail.

Dorpsraad Acht.

Hans

fotograaf, website bouwer

3 reacties:

 1. Marty van Geloven

  Een supermarkt kan nooit bijdragen aan de verkeersveiligheid. In tegendeel. Verkeersopstoppingen en verkeershinder bij een winkel zorgen voor nog meer gevaarlijke situaties. Een winkel draagt bovendien niet bij aan een leefbaar Acht. Dat is waar de dorpsraad voor gaat en staat. Houden zo!
  Werknemers die werkzaam zijn op het industrieterrein zorgen voor de nodige overlast. Zowel in de ochtend als laat in de middag. Dus maak het onaantrekkelijk voor dit woon/werkverkeer om door Acht te ‘scheuren’.

  • Die discussie en verwijten waren en 10 jaar geleden ook al, toen moest er een slagboom komen. Na 2 dagen kenteken controleren bleek het helemaal niet te gaan om mensen die naar de Kapelbeemd reden maar bleek het merendeel Achtenaren te zijn. Vooral in de ochtend te laat voor school en op weg naar het werk ze met 60+ km/uur bij het Antonius Abt afdroppen. Toen was de discussie snel afgesloten en kreeg de veiligheid van de Boschdijk, waar het echt onveilig is, gelukkig meer aandacht.

 2. “Dat op vele plaatsen de snelheid veel te hoog is ziet iedereen dagelijks. Vanaf medio september zullen enkele SID’s (speed indicator display) worden gehangen. Op basis van de meetcijfers zullen volgende stappen genomen worden.”

  Met een supermarkt in Acht zou er minder in- en uitgaand verkeer zijn wat snel even een boodschapje moet gaan doen in Achtse Barrier….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.