Dodenherdenking Acht thuis live te volgen

De dodenherdenking bij het Achtse oorlogsmonument trekt altijd veel publiek. Maar dit jaar is het in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk om de oorlogsslachtoffers op de gebruikelijke manier te herdenken. Daarom organiseert de dorpsraad een eenvoudige plechtigheid die live wordt uitgezonden. Hierdoor kan iedereen het programma vanuit huis volgen.

De gemeente Eindhoven heeft een vergunning voor deze vorm van herdenken afgegeven. Er mag geen publiek bij aanwezig zijn.

Opname bekijken

Bezoek Youtube klik hier.

Beste bezoeker, als je dan toch de video bekijkt, abonneer dan ook s.v.p. op het Acht Digitaal kanaal, als ik er 100 heb, mag ik meer van Youtube, eigen naam, meer opties…

De livestream word verzorgd door Acht Digitaal.

Herdenking

Het programma begint om 18.30 u  met een toespraak van de voorzitter van de dorpsraad. Er worden geluidsfragmenten afgespeeld en er wordt een gedicht voorgedragen. De dorpsraad en Scouting Dr. Albert Schweitzer plaatsen bloemen. Na de gebruikelijke twee minuten stilte wordt de herdenking beëindigd met een dankwoord en het spelen van het Wilhelmus.

Eerder die dag

 

 

 

 

3 reacties:

  1. Wat mooi dat t op deze manier toch door kan gaan!

  2. Dank dorpsraad, + vrijwilligers , dat jullie het op deze manier gedaan hebben.

  3. Bedankt voor jullie reacties (zowel van Acht Digitaal als van de Dorpsraad), zo weten we dat we het niet voor niets doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.