Boomgaard Acht: Voedselbank, open dagen, bijen, wild-camera’s

Voedselbank Eindhoven: Ook dit jaar heeft onze Monumentale Hoogstam Boomgaard Acht weer appels geleverd aan de Voedselbank Eindhoven. Totaal hebben we, in twee leveringen, een 20-tal kisten geleverd, dus ongeveer 450 kg biologische en onbespoten appels en peren voor onze medemensen.

img_0087img_0083

Open dagen: Verder zijn er weer 2 open-dagen geweest met in totaal een driehonderd bezoekers uit Acht en verre omgeving, die elk een emmer appels/peren hebben geplukt. Daarnaast heeft met nog val-appels kunnen meenemen voor appelmoes, appelflappen of appeltaart. We hebben vele enthousiaste reacties mogen ontvangen

img_0069img_0076

Bijen: De bijen zijn deze zomer weer actief geweest en hebben in een van onze pruimenbomen hun eigen honingraad gebouwd.

img_0006img_0003

Wild-camera’s: Gemeente Eindhoven en KAD heeft deze zomer 2 wildcamera’s geplaatst in onze boomgaard. De reden was om te kijken of er in de boomgaard ratten zijn die zich tegoed doen aan het lekkere fruit. Totaal zijn er gedurende 3 weken duizenden foto’s en video’s gemaakt. Resultaat was vele vogels, konijnen, vos en een sperwer die een duif verorberde. Maar geen ratten.

 

Reacties zijn gesloten.