Bericht Kracht op Acht 2021

Het idee van de stichting is ontstaan na een gezellige avond op de Kermis op Acht. Toen we daarna “op de eier” gingen werd de vraag gesteld “Wat is nou de Kracht op Acht”? Waarom komen veel geboren en getogen Achtenaren nadat ze Acht ooit verlaten hebben uiteindelijk toch weer terug? Aan de voorzieningen in ons dorp kan het niet liggen, want die zijn de laatste jaren alleen maar minder geworden. We kwamen al snel tot de conclusie dat het vooral de dorpse sfeer moest zijn, naast de gunstige ligging ten opzichte van de stad Eindhoven. De stad waarvan Acht door de gemeente gezien wordt als een wijk.
Maar het voelt voor ons Achtenaren niet als een wijk.
Acht is een dorp!
Het doel van Kracht op Acht is dan ook om de karakteristiek, de dorpse sfeer en de saamhorigheid op Acht te bewaken en waar mogelijk te verbeteren. Daarbij blijven we het liefst zo dicht mogelijk bij de inwoners en verre van de politiek.
Wij denken dat we ons doel het best kunnen bereiken door elkaar zo veel mogelijk te zien en te spreken, met elkaar te proosten en te feesten. Wij organiseren, samen met inwoners en andere stichtingen en verenigingen de meest uiteenlopende evenementen. Wij brengen die partijen ook graag bij elkaar.
Daarnaast is de vlag van Acht en overige “Aagse Merchandise” via ons te verkrijgen.

Na deze avond na afloop van de kermis hebben we ons voor het eerst als stichting laten zien op de kerstmarkt. Hierna hebben we in 2013 de Carnavalsoptocht weer nieuw leven ingeblazen en datzelfde jaar is ook de eerste editie van de Achtse dorpskwis georganiseerd. Het jaar daarop is het Carnavalsfeest in samenwerking met het dorpshuis en de eerste sponsoren uitgebreid met een feesttent.

Zowel de Carnavalsoptocht als de dorpskwis hebben hun eigen werkgroep en ook de organisatie van de kerstmarkt, de muziekkwis en Partycreeps draait op zichzelf, met onze hulp waar we kunnen. En ALTIJD kunnen we rekenen op een grote groep gewaardeerde vrijwilligers én, minstens zo belangrijk, trouwe sponsoren.

Mensen met goede ideeën die aan ons doel bijdragen weten ons inmiddels te vinden. Op die manier is ook Amb8telijk ontstaan. De initiatiefnemer had een leuk idee, wij hebben hem geholpen om het evenement op poten te zetten, vrijwilligers te koppelen en de vergunningen te regelen. Ons inziens de perfecte samenwerking.
Heb jij nog een leuk idee voor ons dorp? Spreek ons gerust aan of stuur een bericht naar krachtopacht@outlook.com.

Helaas zijn alle genoemde evenementen in 2020 niet doorgegaan en hebben we elkaar veel minder gezien en gesproken. Met de realisatie van de kerststal hebben we toch nog een bijdrage kunnen leveren aan de dorpse sfeer. Veel mensen hebben van de Kerststal genoten!

Wij wensen jullie een voorspoedig 2021 en hopen jullie allemaal weer te zien bij een (of meerdere) van de evenementen die in 2021 hopelijk wel weer doorgang kunnen vinden. En anders zien we elkaar vast wel in ons mooie dorp.

Kracht op Acht
Yvette van der Schoot
Will Brands
Danny van den Berk
Frencis van den Nieuwenhof
Rob Verkooijen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.