Alpacahengstje geboren!

Woensdagmorgen is moeder Lulu bevallen van een hengstveulen. Eigenaren Inge en Jeroen waren er dit keer te laat bij. De bevalling heeft maar 10 minuten geduurd. Maar gelukkig was er wel iemand anders bij die de geboorte voor hen heeft gefilmd.

Pasgeboren Alpaca veulen

Lulu heeft zoals bij alpaca’s gebruikelijk is een warme en zonnige dag uitgekozen om haar kleine boreling ter wereld te brengen. Dan heeft de zon ruim de tijd om het natte vachtje van het kleintje te drogen. Moeder kan dat namelijk niet zelf.

De kleine hengst is bruin en dat was geen verrassing. Zijn vader is zwart en het gelige bruin van zijn moeder wordt fawn genoemd. Het duurde even voordat de kleine man op zijn wiebelige pootjes stond en zijn moeder zocht om bij haar te drinken.

Als je een mooie naam voor het hengstje weet kun je dat via de facebookpagina van de dierenweide laten weten! Op die pagina kun je ook het filmpje van de geboorte zien.

 

 

 

 

 

De kleine blijft zeker een half jaar bij de moeder. Daarna is het waarschijnlijk dat hij weg moet. Hengsten kunnen dominant gedrag vertonen en dat is niet handig op de dierenweide.

 

Vrouw aait alpacaveulen, alpacamoeder en man kijken toeDe alpaca’s zijn niet van de dierenweide. Ze zijn eigendom van Inge Slaats en Jeroen Stabel. Toen een kennis van hen teveel dieren op zijn weide had stelde Jeroen aan Inge voor om dieren over te nemen. Inge is enorm gek op dieren en aanvankelijk dachten ze er aan om de dieren bij Inge’s werk onder te brengen. 

De Taarspot is op een steenworp van hun eigen huis en ze mogen altijd bij de dieren komen. Dat is ideaal en voor Acht is het geweldig dat wij deze mooie dieren in onze eigen dierenweide kunnen zien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.