Acht krijgt echte dorpse welkomstborden

Beste Achtse stichtingen en verenigingen,

Op maandag 22 oktober 2018 is het zover. Dan worden op drie locaties in Acht officiële welkomstborden onthuld, op initiatief van de Dorpsraad. Achtse stichtingen en verenigingen worden voor dit moment speciaal uitgenodigd.

De Dorpsraad Acht zet zich actief in om de dorpse kenmerken van ons dorp te behouden en waar nodig de leefbaarheid te verbeteren. Ook al horen we bij de stad Eindhoven, alle Achtenaren zijn er op trots op dat ze in ons mooie dorp wonen en leven. Dat willen we zo houden.

Toch ontbreekt er wel iets. Wanneer je in Brabant een dorp binnenrijdt, staat er een groot welkomstbord langs de kant van de weg. Op zo’n bord staat precies aangegeven wanneer en welke activiteiten er plaatsvinden. Dat willen we in Acht graag ook. Middels deze borden zal iedereen die Acht binnen komt, geïnformeerd worden over wat er in Acht te doen is. Het zorgt daarnaast voor een verfraaiing van de toegangswegen.

Daarom heeft de vorige Dorpsraad een plan opgezet, stichtingen en verenigingen in Acht benaderd en middelen gevonden om de welkomstborden te financieren. De huidige Dorpsraad heeft met de gemeente overeenstemming bereikt over de locaties van de welkomstborden. Nu dit alles geregeld is, en de borden door de Achtse firma Heezen BV worden geplaatst op de Cor Gehrelslaan, Verzetsheldenlaan en Rijnstraat, is het tijd om de welkomstborden officieel te onthullen.

We nodigen daarom iedereen uit voor de officiële onthulling van de welkomstborden bij het begin van de Verzetsheldenlaan op maandag 22 oktober om 18:00 uur. Na afloop brengen we een toast uit in het Dorpshuis.

 

Met vriendelijke groet,

Tot aanstaande maandag!

Namens de nieuwe en oude dorpsraad Acht,

Tiny Oosterbosch, voorzitter

Remco van Dooren, oud-voorzitter

Hans

fotograaf, website bouwer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.