8toberfest

WEGENS TE WEINIG INSCHRIJVINGEN VERVALLEN

 

 

 

Vorig jaar was de 1ste editie van het 8toberfest. Een feest dat voor herhaling vatbaar is.

Wat?

Gehuld in klederdracht grote pullen bier drinken aan lange tafels met muzikale omlijsting door een Tirolerband, Duitse schlagers en een DJ. In een gezellige tent bij het dorpshuis. Dat is in een notendop het 8oberfest, dat op zaterdag 28 september 2019 op Acht losbarst.

Tradities!

Om 14.08 uur precies zal de voorzitter van de Dorpsraad van Acht de eerste literpul (Maß) tappen en daarna de woorden ‘O’zapft is’ uitroepen, Beiers dialect voor ‘het is getapt’.  Hij zal waarschijnlijk gekleed zijn in lederhosen. Want 8toberfest wordt, evenals zijn grote broer in München, een feest van de traditie.

Het hele feest is omgeven met tradities. Bezoekers zitten aan lange tafels in de biertent, waar het gerstenat rijkelijk vloeit in pullen van een liter. Traditionele blaaskapellen zorgen overdag voor de muziek, in de avond is er ook ruimte voor wat modernere geluiden.

Meedoen?

In Noord-Brabant valt veel te kiezen voor wie op zoek is naar een avondje schlagers, pretzels, braadworst en bier. Maar diegenen die München te ver vinden kunnen voor zo’n gezellig feestje ook op Acht terecht!

De tent heeft een beperkte capaciteit dus als je zeker wilt zijn van een plaatje aan een van de lange tafels, reserveer dan (maximaal 4 plaatsen) via de link op onze facebookpagina fb.me/krachtopacht en natuurlijk via de website www.acht.nl. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, kun je ook altijd een mailtje sturen aan krachtopacht@outlook.com

Inschrijflink      of typ zelf in https://acht.nl/8tober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.