“8oberfest”

Gehuld in klederdracht grote pullen bier drinken aan lange tafels. Dat is in een notendop het 8oberfest, dat op zaterdag 20 oktober in de tent bij het dorpshuis op Acht losbarst.

Om 20.00 uur precies zal de voorzitter van de Dorpsraad van Acht de eerste pul (Maß) tappen en daarna de woorden ”O’zapft is” uitroepen, Beiers dialect voor ”het is getapt”.  Hij zal waarschijnlijk gekleed zijn in lederhosen. Want 8oberfest wordt, evenals zijn grote broer in Munchen, een feest van de traditie.

Het hele feest is omgeven met tradities. Bezoekers zitten aan lange tafels in de biertent, waar het gerstenat rijkelijk vloeit in grote pullen. Aan de deur wordt gecontroleerd of je voldoet aan de tiroler klederdracht.

We zijn nog bezig met het vastleggen van een traditionele blaaskapel of tirolerband, zij zorgen voor de muzikale omlijsting. Een DJ zal tussendoor zorgen voor een modernere invulling.

In Noord-Brabant en Limburg valt veel te kiezen voor wie op zoek is naar een avondje schlagers, pretzels, braadworst en bier. Maar diegenen die München te ver vinden kunnen voor zo’n gezellig feestje vanaf dit jaar ook op Acht terecht!

Vanaf nu kun je voor maximaal 4 personen reserveren voor een plekje aan de lange tafels. Het online inschrijfformulier vindt je op www.acht.nl en op de facebookpagina https://www.facebook.com/Acht.Eindhoven/ Op deze pagina is eerder een prijsvraag uitgeschreven voor de beste naam voor dit evenement. De uitkomst van de wedstrijd treffen jullie in dit artikel. De winnaars ontvangen op de dag zelf de toegezegd prijs.

Let op! We organiseren die festijn voor de 1e keer. De tent bij het dorpshuis heeft een beperkte capaciteit en vol=vol.

Kracht op Acht kijkt samen met Stichting Dorpshuis erg uit naar dit nieuwe evenement! Graag zien we jullie op 20 oktober om er een geweldig feest van te maken!

INSCHRIJVEN

Prosit!

Hans

fotograaf, website bouwer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.